Рожден ден Тера Спа & Изложба Пламен Бонев Гибона

Пламен Бонев е прочут български художник роден през 1954 г. в гр. София, живее и твори в Благоевград, но както самият той казва – От къде си и къде живееш няма никакво значение. Завършва специалност “сценография” в Художествената академия. Повече от 20 години работи като сценограф в Кукления театър на Благоевград, където поставя спектакли за малки и големи. От 1990 г. Пламен Бонев преподава в Лятната академия за изкуства в Люксембург.
Има над 10 самостоятелни изложби в България и чужбина. Негови творби са притежание на Националната художествена галерия, музея “Пушкин” в Москва, частни колекции в Люксембург, Швейцария, Франция, Германия, Русия, Япония.
Картините на Пламен Бонев са с изключително въздействащ колорит. Той ги определя като „по-реалистични, но граничат с  абстракцията”. При всички положения обаче платната будят интерес у зрителя и го провокират с майсторската четка на автора.
На 15ти Октомври, Тера Спа отпразнува 8мия си рожден ден и организира изложба с участието на този великолепен художник. Гостите на събитието имаха възможността да закупят творбите му.
Картините на Пламен Бонев ще бъдат изложени до края на месец Ноември. Всеки е добре дошъл да ги разгледа и да закупи своята избрана творба!
Scroll to Top