Канген вода

Канген вода

Алтернативна медицина Водородната вода – лекарство на бъдещето!!!

Специалистът в областта на водородната терапия японският професор Тазао Кенджи, смята, че съвсем скоро човечеството ще се научи да лекува много болести (диабет, рак, сърдечносъдови и много други) с помощта на вода, обогатена с молекулярен водород.
За свободните радикали в клетките днес знаят не само специалистите, но и хората, които се интересуват от всичко ново и прогресивно. По-специално, точно тези свободни радикали се сочат като една от основните причини за болестите, съпътстващи старостта и ускореното стареене, тъй като нарушават функционирането на органите и системите.
Те се образуват в организма в резултат на излагане на замърсен въздух, лошо качество на храната и водата, вредни навици, липсата на физическа активност и заседналия начин на живот. Ето защо, антиоксидантите, които неутрализират вредното въздействие на свободните радикали, са необходими на всеки. Сега има много такива – това са витамините, хранителните добавки. Но последни изследвания показват, че някои от тях са неефективни, докато други са напълно вредни.
През последните години учените по света показаха повишен интерес към молекулярния водород, който получи титлата за един от най-мощните антиоксиданти.
Антиоксидантните свойства на веществото са открити едва през 2007 г., но за по-малко от десетилетие са публикувани повече от 700 изследвания по тази тема. Проучванията показват, че то помага за забавяне на процеса на стареене, повишава имунитета и нормализира метаболитните процеси. Фокусът на учените е върху механизмите на влияние на водата, обогатена с такъв водород. Вече са започнали да я прилагат в превантивната, спортната, рехабилитационната медицина, както и при различни заболявания и патологични състояния.
Проф. Тазао Кенджи провежда много изследвания с молекулярния водород. Например, по време на една от олимпийските игри, водата, обогатена с това вещество, е била дадена на японските спортисти: отчетено е, че състоянието им като цяло се е подобрило, физическата им активност се е увеличила. В резултат на това скиорът Хиройки Имаи за пръв път печели за Япония престижното 6-то място на 50 км и 12-то място в 40-километровата щафета.
Между другото, за първи път водородът започва да се използва активно именно в Япония. Всичко започнало, когато 85-годишният император Акихито споменава, че семейството му пие естествена вода в продължение на много години само от един източник.
Учените провели серия от изследвания на тази вода и открили повишени концентрации на молекулен водород в нея. А последващото откритие на антиоксидантната активност на водородната молекула предизвиква вълна от научен интерес към тази субстанция.
Според проф. Кенджи, първото изследване, публикувано през 2007 г. в списание “Nature Medicine”, показва, че молекулярният водород има не само антиоксидантни свойства, но и антиалергични, противовъзпалителни, антилипидни ефекти, подобрява метаболизма.
Има експериментални данни, доказващи, че клетките, наситени с активен водород, са по-малко податливи на туморни процеси. В същото време водородните молекули могат да проникнат през клетъчните мембрани.
“Сигурен съм, че през следващите години ще се докаже ефективността на водородната вода по отношение на много болести. В Япония има много изследвания на тази тема. Доказано е, че редовната употреба на подобна вода подобрява чревната функция, намалява количеството на биотоксичните компоненти в организма (метан, амоняк, сероводород), подобрява функцията на черния дроб и повишава имунитета”, казва проф. Кенджи. – Проведох изследвания сред пациенти със захарен диабет: редовната консумация на водородна вода доведе до намаляване на нивата на кръвната захар”.

Хора от цял свят откриват променящата живота сила на Kangen Water®

Водата е най-важното вещество в света Пиенето на много вода всеки ден е жизненоважно за нашето здраве. Водата снабдява клетките с хранителни вещества, помага на храносмилането, изчиства токсините, помага за предотвратяване на главоболието и умората и дори може да помогне при загубата на излишни килограми и поддържането на здравословно тегло. Нашето тяло съдържа до 75% вода, а добрата хидратация е от решаващо значение за нашето оптимално здраве.
Kangen Water® е богата на антиоксиданти, здравословна вода за обновени клетки и здравословна алтернатива на обикновената чешмяна и бутилирана вода. Оксидантът по дефиниция е окислител, докато антиоксидантът е всяко вещество, което действа, за да забави или предотврати окисляването на друго химично вещество.
В научно изследване, извършено от Националния институт за здравеопазване, се разкрива следното: “Потреблението на богата на водород вода в продължение на 8 седмици води до повишаване с 39% (р<0,05) на антиоксидантния ензим супероксид дисмутаза (СОД) и до 43% понижение (р<0,05) в реактивните вещества на тиобарбитуровата киселина (TBARS) в урината. Освен това участниците демонстрират 8% увеличение на холестерола с липопротеини с висока плътност (ЛВП) и 13% понижение на общия холестерол/ЛВП холестерол спрямо изходното ниво до 4 седмици.” 2 Какво означава това? Според това проучване онези, които са пили богата на водород вода, показали значително увеличение в нивото на антиоксидантните ензими и значително намаление на киселинността в урината. Освен това участниците показали и значително повишение в нивата на “добрия холестерол” с ЛВП и значително намаление в нивата на “лошия холестерол”. “Електрохимично редуцираната вода” (известна още като Kangen Water® или водородна вода) се използва в болниците в Япония от десетилетия. А сега можете да правите същата тази алкална, антиоксидантна, богата на минерали, чиста, безопасна и здравословна питейна вода във Вашия дом.
Kangen Water® има множество невероятни приложения освен ползването ѝ като питейна вода! Уредите Kangen Water® могат да произвеждат невероятни видове вода, които да заместват химикалите в домакинствата!

Алкална вода при бременност

Според японски учени, когато една жена забременее, тя губи изключително много от алкалните си минералите, необходими за качественото отглеждане на плода в утробата й. В ранния етап на бременноста тялото на майката губи тези важни алкални минерали много бързо. Тази загуба окислява кръвта, което явление е и причината за сутрешното гадене, и често наблюдавания дискомфорт по време на цялата бременност.

Какви са ползите от алкалната вода?

Алкалната вода е чудесен начин да поддържате вашето pH балансирано. Когато кръвта стане предимно кисела и излезе извън нормалния киселинно-алкален баланс, майката и плода са изложени на огромен риск, свързан с тяхното добро здраве.
Пиенето на алкална вода по време на бременност подпомага стабилизирането на нивата на pH на организма, поддържането на постоянно киселинно-алкално равновесие и възстановяването на алкалните минерали в тялото, които се доставят и на плода.
Прекалено киселата среда прави тялото податливо на редица дегенеративни заболявания. Консумацията на алкална вода спомага за укрепването на имунната система на майката и на плода.
Въпреки че бременността трябва да бъде прекрасен момент в живота на една жена, неприятните странични ефекти често идват заедно с нея.

Ето някои от тези странични ефекти, и как алкалната вода може да бъде в състояние да помогне.

1. Лошо храносмилане и киселини
Повече от половината от всички бременни жени съобщават за симптоми на тежки киселини. Възможно е киселините по време на бременност да се появят поради промяна в нивата на хормоните или нерационалния начин на хранене на майката. Също така, увеличена матка може да избутва коремните органи, причинявайки почти постоянен дискомфорт. В този случай стомахът се изтласква нагоре, принуждавайки стомашната киселина да се измества обратно към  хранопровода. Алкалната вода може да помогне за облекчаване на киселините (киселинния рефлукс), като спомага буферирането и неутрализирането на всички тези стомашни киселини.
2. Затруднени отделителни процеси

Повишените нива на хормоните, добавки от желязо, обичайно предписвани на бременни жени, и натиска върху част от дебелото черво от матката могат да причинят затруднени отделителни процеси по време на бременността. Разхлабителните средства помагат за придвижването на масата, която следва да се отдели, но при бремменност е препоръчително да се придържаме само  към естествените и натурални методи, за да се избягва тровенето на организма на майката, а от там и на плода, с хапчета с химични съставки.

Един от най-ефективните начини за облекчаване на тези проблеме е да се увеличи приема на храни, богати на фибри. Бъдещите майки следва да консумират повече плодове и зеленчуци. Те също следва да пият най-малко шест до осем чаши алкална вода на ден, за да хидратират постоянно и качествено тялото си и плода, развиващ се в тялото им. Алкалната вода е естествено средство за подпомагане на отделителната система на всеки един човек. Колкото повече алкална вода пием, толкова по-добри, ефективни и навременни ще бъдат храносмиланите и отделителните процеси в организма ни.
3. При липса на енергия и честа умора

Много бременни жени се чувстват мудни и уморени, особено в първия и третия триместър. Тази умора може да се обясни с променливите нивата на хормоните и с допълнителната работа, която тялото неминиумо извършва, приспособявайки се към новия живот, развиващ се в него. Тъй като алкалната вода се преструктурира за по-лесно усвояване, тя подпомага хидратирането на тялото и го енергизира по естествен начин. С това умората се облекчава, и бъдещата майка изживява пълноценно и с радост дългите месеци в износване на плода.

4. Сутрешното гадене
Може би вече знаете, че термина „сутрешна болест/сутрешно гадене” е подвеждащ, защото може да се появи по всяко време на деня. Отново играта на хормоните може да бъде частично виновна за чувството на гадене. Симптомите могат да варират от гадене през световъртеж до повръщане няколко пъти на ден. Този дискомфорт обикновено отшумява след около 12 седмици, но някои жени страдат от сутрешно гадене през цялата бременност. Не се притеснявайте, алкалната вода е в състояние да помогне, облекчавайки поривите на гадене.
Ако се опитвате да заченете, добре е да пиете много алкална вода. Др. Санг Уанг споделя: „Преди една жена да забременее, тя трябва да пие достатъчно количество алкална вода, за да избегне гаденето и да има здраво бебе. Без достатъчно алкални минерали, жената остарява значително по време на бременността и може да изпита всички видове проблеми след раждането. Твърде многото киселина може да изложи и майката, и плода на голям риск от заболявания, тъй като силното окисление отслабва имунната система на човека.”
Scroll to Top